Lichamelijk herstel na babyverlies

Speciaal voor moeders met lichamelijke klachten na het verlies van hun baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling.

Kwaliteit en deskundigheid

Als oefentherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling wordt volledig vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Herken jij onderstaande klachten?
E

Jouw hormoonhuishouding ligt overhoop en je hebt last van allerlei lichamelijke ongemakken die hierbij horen.

E

Je bent oververmoeid en toch slaap je slecht. Of je slaapt juist heel veel en toch heb je geen energie.

E

Jouw lichaam voelt verkrampt, koud en pijnlijk aan. Het lukt je niet meer om soepel te bewegen.

E

Angst,- en paniekaanvallen zorgen voor een benauwd gevoel, een druk op de borst en onrust in je hele lichaam.

E

Je hebt een zwaar gevoel in het bekkenbodemgebied of rugpijn. Soms lukt het je niet om je urine op te houden.

In mijn behandelingen leer je hoe rouwen werkt en vooral welke impact rouw heeft op jouw lichaam. Daarnaast ben je bewust bezig met lichamelijk herstel na het verlies van je baby. Want een zwangerschap, bevalling of keizersnede hebben tijd, aandacht en oefening nodig om optimaal te kunnen herstellen. 

Misschien vind jij het lastig om nu ruimte te maken om met je aandacht bij je lichaam en het herstel daarvan stil te staan. Het kan zijn dat wat je voelt beangstigend is en dat je die gevoelens het liefst uit de weg gaat. Dankzij dit oefentherapeutisch behandeltraject leer je luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft en begrijpen wat je voelt. Hierdoor komt er ruimte voor ontspanning die jij nu zo hard nodig hebt.

Hoe zou het voor je zijn als:
N

De balans tussen spanning en ontspanning weer in evenwicht is waardoor je je energieker voelt.

N

Je niet meer bang hoeft te zijn voor alle die nare gevoelens maar dat je er naar kunt luisteren en begrijpt wat ze betekenen.

N

Je ontdekt hoe je ademhaling werkt en je daardoor beter bij je gevoel kunt blijven waardoor je stressniveau daalt en je beter kunt slapen.

N

Het sporten op een veilige manier kunt opbouwen na een zwangerschap en bevalling. Juist omdat je bewegen nu zo hard nodig hebt.

N

Je op jouw manier en in je eigen tempo kunt werken aan je fysieke herstel, zodat je met vertrouwen in jezelf en in je lichaam naar de toekomst kunt kijken.

In mijn praktijk zie ik veel vrouwen die na het verlies van hun baby rond blijven lopen met lichamelijke klachten. Zij voelen zich, heel begrijpelijk, niet thuis in de trainingsgroepjes waar andere moeders zich bij aansluiten om te herstellen na hun zwangerschap en bevalling. 

Door al het verdriet hopen zij dat hun fysieke klachten vanzelf over zullen gaan en denken er niet aan om hierbij hulp in te schakelen. Onterecht denken zij ook weleens dat zij, zonder baby om voor te zorgen, geen recht hebben op postpartum zorg.  

Toch zijn het vooral deze vrouwen die extra zorg kunnen gebruiken. Rouwen en lichamelijk herstel na een zwangerschap en bevalling vraagt aandacht, gerichte zorg en oefening. Niet alleen belangrijk nu maar ook voor de toekomst waarin ze veelal hopen opnieuw zwanger te worden. 

oefentherapie na babyverlies

Zwanger zijn, bevallen en rouwen kunnen zoveel invloed op je leven hebben dat je vastloopt. Het krijgt lang niet altijd de aandacht die het verdiend.

Gun jij jezelf tijd en ruimte om te luisteren naar je lichaam en om te leren hoe jouw lijf werkt?

Rouwen en herstel van je lichaam na babyverlies is hard werken. Het gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om verbinding te maken met je lichaam en wat je voelt serieus te nemen. Alleen dan kun je de grip op jezelf terug krijgen.

Dit hoef je niet alleen te doen. Het is heel normaal om hier hulp bij te vragen.

Oefentherapie bij lichamelijk herstel na babyverlies
E

Tijdens een uitgebreide intake en onderzoek kijken we waar jij in je dagelijks leven tegen aan loopt en wat jij nu nodig hebt. Samen kijken we met een brede blik naar jouw lichamelijk klachten en persoonlijke situatie.

E

Daaropvolgend maken we een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Met gerichte oefeningen leer jij je lichaam beter kennen en wat je zelf kunt doen aan je klachten. Je leert weer tot rust, in balans en in je kracht te komen.

E

Aan huis behandeling en zorg op afstand (online via beeldbellen is mogelijk)

E

De behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. (niet uit eigen risico)

Inge Vogelaar, begeleiding na babyverlies
Mijn naam is Inge

Naast mijn werk als therapeut waarin ik vrouwen en koppels begeleid na zwangerschapsverlies ben ik oefentherapeut. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten die met spanning of stress te maken hebben en bekken(bodem)problemen.

 

 

oefentherapie IJburg
Vvocm logo
kwaliteitsregister paramedici logo
Oefentherapie IJburg
Maria Austriastraat 117
1087 EK Amsterdam
www.oefentherapie-ijburg.nl

 

Klinkt dit als iets wat jij goed kunt gebruiken? 

Pin It on Pinterest