Veelgestelde vragen
Is deze begeleiding iets voor mij?
Soms is het moeilijk om in te schatten of een bepaalde begeleiding bij jou past. Juist daarom kun je je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek. Je zet een afspraak in mijn agenda en ik bel je op het afgesproken tijdstip op. Je kunt je situatie aan mij voorleggen en kijken of er een klik is. Mochten we besluiten met elkaar verder te werken dan maken we op korte termijn een afspraak op de locatie van jouw voorkeur.
Is er een wachttijd?
Voor veel vrouwen is de stap om hulp in te schakelen best groot. Als je die stap eenmaal hebt genomen, vind ik het heel belangrijk dat je snel de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Ik houd dan ook altijd ruimte in mijn agenda voor nieuwe aanmeldingen.
Nadat je je hebt aangemeld neem ik zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.
Krijg ik een vergoeding van mijn zorgverzekeraar?
De sessies die ik geef worden door bijna alle zorgverzekeraars (deels) vergoed. Dat hangt af van waar en hoe je verzekerd bent. Kijk even bij tarieven en vergoedingen voor meer informatie. Je kunt ook altijd het contactformulier invullen dan neem is z.s.m. contact met je op om je vraag te beantwoorden.
Wordt babyverliesbegeleiding door mijn werkgever vergoed?
Veel vrouwen vinden het lastig om hun werkgever te vragen een babyverliesbegeleidingstraject te vergoeden. Maar werkgevers waarderen het juist dat je initiatief toont en aangeeft wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Als jij lekker in je vel zit, ben je veel productiever en positiever en daar profiteert je werkgever ook van.
In veel gevallen zijn werkgevers bereid de kosten voor het traject na babyverlies te vergoeden.
Zij doen dat:
- vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
- preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
- omdat begeleiding kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.
Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.
Ik ben niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen zijn er andere opties?
Met online begeleiding is het ook mogelijk om vanuit je vertrouwde omgeving, het ziekenhuis of vanuit het buitenland geholpen te worden. Misschien ben je net je kindje verloren of woon je ver bij mijn praktijk vandaan of misschien ben je om een andere reden niet in staat naar de praktijk te komen. Je kunt via (beeld)bellen toch de hulp krijgen die je nodig hebt.
Is beeldbellen net zo effectief als een afspraak in de praktijk?
Uit onderzoek blijkt dat beeldbellen net zo effectief is als een sessie in de praktijk. De mogelijkheid bestaat ook om online begeleiding af te wisselen met een bezoek aan de praktijk. We kijken samen naar wat het prettigste werkt.
Wordt mijn partner ook betrokken bij de begeleiding?
De mogelijkheid is er om samen te komen. Dat kan eenmalig zijn of een gezamelijk traject. Uit onderzoeken blijkt dat betrokkenheid en ondersteuning van een partner enorm bijdraagt aan je herstel. Dus ik raad het aan om ook je partner een keer mee te nemen.
Hoe zit het met privacy en veiligheid?
Ik voldoe met mijn praktijk aan alle eisen rondom de privacy wetgeving.
Hoe werkt de aanmeldprocedure?
Je kunt me bellen, mailen of een bericht sturen voor het maken van een eerste afspraak. Mocht je eerst, gratis en vrijblijvend kennis met me willen maken dan kun je hier een afspraak inplannen. Ik neem dan contact met je op op het afgesproken tijdstip. Als we besluiten om met elkaar een volgende afspraak te maken dan plannen we die op korte termijn in.