Rouwen na het verlies van je baby

Leren leven met verdriet

Vergoeding door zorgverzekeraar

Rouwbegeleiding na het verlies van je baby wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Kwaliteit en deskundigheid

Kwaliteitsgeregistreerd therapeut (MSc.) én gespecialiseerd in babyverlies

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Als je kindje overlijdt tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte

Jouw leven is in korte tijd volledig op z’n kop komen te staan. Je had nog niet of nauwelijks de kans gekregen om kennis te maken met je kindje en je moest alweer afscheid nemen.

Nu weet je niet waar je de kracht vandaan moet halen om het ondraaglijke te kunnen dragen. Alles is ineens zó anders en je hebt geen idee hoe je met dit intense gemis en dit immense verdriet moet omgaan.

Herken je dit?

Vrienden en familie hoe lief ook, zeggen vaak net de verkeerde dingen. Uit ondoordachte en pijnlijke opmerkingen blijkt dat ze niet weten hoe je je écht voelt. 

Gedachten blijven eindeloos in cirkeltjes ronddraaien. Vooral ’s nachts lijkt alles nóg beangstigender en uitzichtlozer. Dat gepieker houdt je wakker, kost bergen energie en je bent al zo moe…

Het gevoel dat je in een emotionele achtbaan zit. Met veel of juist géén emoties. Je herkent jezelf niet meer terug en bent bang dat je niet meer de oude wordt.

Het lukt je niet meer om een boek te lezen of een film te volgen. Tijdens een gesprek heb je moeite om je aandacht erbij te houden. Je hebt het gevoel alsof je voortdurend achter de feiten aanloopt. 

Sinds het verlies van je baby heb je last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, benauwdheid, last van je nek en schouders of hartkloppingen. Het beperkt je functioneren elke dag weer.  

Het verdriet en de rouw om het verlies van je baby raakt alle aspecten van je leven. Je voelt je kapitein op een stuurloos schip, alsof je de controle volledig kwijt bent. Het is beangstigend om je zo machteloos te voelen.

Hoe rouw je na het verlies van baby?

Het verlies van je baby is waarschijnlijk het allerergste wat je in je hele leven zal overkomen. Een verlies dat met geen enkel ander verlies te vergelijken is. Je hebt niet of nauwelijks de kans gehad om elkaar te leren kennen en je moest alweer afscheid nemen. Het kan niet anders dan dat zo’n intens verdrietige ervaring je uit evenwicht heeft gebracht.

In het babyverliesbegeleidingstraject leer je de balans vinden tussen bezig zijn met je verdriet en het leven dat weer doorgaat. Je leert o.a. hoe rouwen werkt en welke manier van rouwen bij jou past. Je leert omgaan met alle wisselende emoties en eventuele fysieke klachten én hoe je daarmee om kunt gaan. Ook staan we stil bij onbegrip en pijnlijke opmerkingen vanuit je omgeving of confronterende situaties met zwangere vriendinnen en kraamvisites en hoe je daarop kunt reageren.

Kortom deze sessies geven je houvast in de grillige periode van verdriet en rouw na het verlies van jouw baby tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte.

Hoe zou het voor je zijn als…

je meer rust in je hoofd hebt omdat je niet meer krampachtig bezig bent om je emoties onder controle te houden.

Kun jij beter aangeven wat je nodig hebt waardoor de relatie tussen jou en je partner verdiept. Rust en vertrouwen in elkaar keert weer terug.

het je lukt om lichamelijk weer te kunnen ontspannen. Zo hoef je geen mensen of situaties meer te vermijden uit angst dat er nare dingen gebeuren.

je je uitgerust en minder gespannen voelt waardoor dagelijkse indrukken minder hard bij je binnenkomen. Zodat je energie hebt om het verlies van je baby te verweven in je leven.   

Gun jij het jezelf om ruimte te maken voor rouw en stil te staan bij de impact die het verlies van je baby heeft op je leven?

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van jouw baby maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten, zowel lichamelijk als mentaal. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige en moeilijke tijd begeleiden.

Het traject (van 6 sessies) wat ik aanbied is specifiek voor vrouwen die géén behoefte hebben aan een langdurige of intensieve behandeling maar wél op zoek zijn naar een toegankelijk en kortdurend traject. We bespreken thema’s die voor jou actueel zijn en waarin jij vastloopt. Ik geef je praktische opdrachten mee zodat je het proces thuis voort kunt zetten. Daarnaast vul ik de begeleiding (indien nodig) aan met fysieke oefeningen omdat zo’n groot verdriet vaak enorme impact heeft op je lichaam.

Het maakt niet uit of jij jouw kindje kort geleden bent verloren of misschien al jaren geleden. 

Het doel van dit traject is om de regie terug te pakken op alle facetten van je leven na het verlies van je baby.

Aan het einde van dit traject:

Kun je beter omgaan met allerlei gevoelens en emoties. Je bent niet meteen uit het veld geslagen bij de gewone dagelijkse tegenslagen.

Is het contact met je vrienden en familie verbetert waardoor je ze weer graag ziet en elkaar beter begrijpt. 

Je wordt minder in beslag genomen door je verdriet omdat je weet hoe rouwen werkt en op welke manier jij dat vorm geeft na het verlies van je baby. 

Je voelt je steeds vaker best goed, hebt weer energie om leuke dingen te doen en merkt dat je daar zelfs, vaak zonder schuldgevoel weer van kunt genieten. 

Heb je een passende en mooie manier gevonden waarop je herinneringen aan jouw baby levendig houdt en koestert zonder steeds overspoeld te raken door tranen.

€570,-

Rouwen na het verlies van je baby

Traject van 6 sessies

(6 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor het traject babyverliesbegeleiding. Je investering bedraagt €570,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €630,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Bij rouwbegeleiding na het verlies van je baby krijg je…

1 : 1 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Verdiepende opdrachten en passende adviezen, aangeboden in een werkboek.

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

“We zochten hulp na de stilgeboorte van onze dochter bij 37 weken zwangerschap.
Onze verloskundige gaf jouw naam door. Gekeken op je site, vooral het stukje begeleiding bij het rouwen na babyverlies sprak ons aan. We hadden een goed gevoel bij je na het vrijblijvende kennismakingsgesprek. Ook fijn dat mijn vriend en ik samen de sessies konden volgen.
We vonden de begeleiding erg fijn. Je bent rustig en vriendelijk. Je kwam met goede handvaten en uitleg bij het rouwproces.
Ook veel gesproken over situaties waar we tegen aan liepen in het dagelijks leven na het verlies van je kind. Mede omdat je het verdrietig genoeg ook zelf hebt meegemaakt, kon je je goed inleven en helpen daarbij.
Naast de sessies in de praktijk, konden we je daarnaast ook appen/bellen als we ergens tegen aan liepen, dat was fijn.
Waar we eerst niet konden geloven dat we ooit weer gelukkig zouden worden en het erg somber inzagen, durf ik nu langzaam te zeggen dat ik geloof dat we weer gelukkig worden ook al zal het leven nooit meer perfect zijn zonder onze dochter. Terugkijkend naar de eerste intens verdrietige periode hebben we mede dankzij jou zeker stappen gezet in ons rouwproces, waar je we je erg dankbaar voor zijn.”

Kim

“Nadat wij onze dochter verloren, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Vlak na de bevalling realiseerde ik mij dat ik er alleen niet uit zou komen met mijn rouw. Met een coach praten die een soortgelijke ervaring heeft meegemaakt leek mij erg prettig.Daardoor had ik meteen het gevoel deze persoon begrijpt mij!Tijdens de begeleiding kreeg ik naast de gesprekken handige tips die ik kon inzetten bij problemen waar ik tegen aanliep tijdens mijn ‘verwerkings’ periode. Daarnaast werden de gesprekken prettig aangevuld met eigen ervaringen vanuit Inge.Het heeft mij vooral veel rust gebracht. Ik ben mede door Inge mijn nieuwe zwangerschap met een fijn gevoel aangegaan. Weliswaar is de angst er nog steeds, maar ik had zeker niet zoveel kunnen genieten als ik de gesprekken met Inge niet was aangegaan.”

Anoniem

na het verlies van haar dochter

Inge Vogelaar
Nog even voorstellen…

Net als jij weet ik hoe het is om een baby te verliezen. Ik verloor mijn dochtertje Mijs na ruim 5 maanden zwangerschap. Deze ervaring was zó onwerkelijk, als een slechte droom. Ik was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Vrouwen hebben na het verlies van hun baby vaak meer begeleiding nodig dan het personeel in het ziekenhuis of de verloskundige kan bieden. Maar een afspraak maken bij de psycholoog is meestal een stap te ver. Dat vond ik destijds zelf ook. Ik was op zoek naar laagdrempelige en praktische hulp, naar een overzichtelijk traject voor vrouwen die houvast zoeken na het verlies van hun baby. Ik vond het nergens. Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor moeders die hun kindje verloren.

Meerdere keren in mijn leven heb ik overwogen om verloskunde te gaan studeren. Om uiteenlopende redenen heb ik dat niet gedaan en gekozen voor oefentherapie en een psychotherapeutische opleiding. Ik specialiseerde me in lichamelijke en psychische klachten bij (aanstaande) moeders en heb altijd met deze vrouwen gewerkt. Maar de aandacht en zorg voor deze doelgroep is groot. Helaas is er voor vrouwen na verlies van hun baby weinig begeleiding waar ze op terug kunnen vallen.

Ik besloot het roer om te gooien en me te verdiepen in het begeleiden van vrouwen na (herhaalde) miskramen en babyverlies. Met al mijn kennis en ervaring ondersteun ik hen nu op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad. Geen zware, intensieve therapie maar een nuchtere aanpak en praktische begeleiding. Een steuntje in de rug voor vrouwen die hun kindje verloren tijdens de zwangerschap op rondom de bevalling.

Iets voor jou?

Het is niet gemakkelijk de juiste hulp te vinden. Het moet klikken en je wilt je begrepen voelen door je therapeut of coach. Misschien vraag je je af of mijn begeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van ongeveer 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

Pin It on Pinterest