Zwangerschapsafbreking

Een keuze uit liefde

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) heb ik ruime ervaring en voldoe ik aan de kwaliteitseisen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Begeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Herken je dit?

Het idee dat ik mijn zwangerschap heb beëindigd blijf ik moeilijk vinden. Regelmatig denk ik met schuldgevoelens terug aan de beslissing en de bevalling.

Iedereen lijkt een mening te hebben over het beëindigen van een gewenste zwangerschap. Het was daarom lastig om dichtbij mezelf te blijven en van daaruit een keuze te maken.

Mijn partner en ik ervaren het verlies van ons kindje heel verschillend. Deze moeilijke en verdrietige ervaring heeft een grote impact op onze relatie.

Sinds het beëindigen van de zwangerschap blijf ik vermoeid, verdrietig en somber. Het oppakken van het normale leven verloopt moeizaam.

Mensen vanuit mijn omgeving maken soms pijnlijke opmerkingen en begrijpen lang niet altijd de impact die het om mijn leven heeft. Ik vind het zo erg dat dat vriendschappen heeft veranderd.

Hoe rouw je na het afbreken van je zwangerschap?

Je gaat naar een echo om naar je kindje te kijken en plotseling blijkt dat er iets niet goed is. Misschien werd jouw voorgevoel bevestigd, zonder dat daar direct aanwijzingen voor waren. In andere gevallen kwam het slechte nieuws als donderslag bij heldere hemel. Hoe dan ook, de toekomst voor jou en jullie baby ziet er niet goed uit. 

Een heftige tijd breekt aan. Prenataal onderzoek wordt uitgebreid en gesprekken met specialisten volgen. Je komt steeds dichterbij het moment dat je een hartverscheurende keuze* moet gaan maken en die keuze is ongelofelijk lastig. Jullie maken de onmogelijke beslissing om afscheid te nemen van jullie kindje, uit liefde. 

Maar hoe leef je verder na het afbreken van een gewenste zwangerschap? Mag je wel rouwen na een zelfgekozen verlies? En hoe doe je dat dan? Hoe kan het dat je je na maanden nog steeds zo somber voelt? Wat als schuldgevoelens nog regelmatig de kop op steken? 

*keuze is eigenlijk geen juiste term, want de keuze-optie van een gezonde baby die kreeg er niet.

Inge Vogelaar

Net als jij weet ik hoe het is om geconfronteerd te worden met slecht nieuws tijdens een echo. De gevoelens van blijdschap, trots en verlangen waarmee je voorheen naar de beelden van je baby keek, hebben plaatsgemaakt voor gevoelens van machteloosheid, pijn, angst en verdriet.

Mijn dochtertje Mijs verloor ik nadat ze in mijn buik was overleden na ruim 5 maanden zwangerschap. Met deze uitkomst had ik geen rekening gehouden en was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Na het slechte nieuws tot aan de bevalling was de aandacht en zorg groot. Daarna was er weinig professionele hulp waar ik op kon terug vallen. Daar verbaasde ik me over. In mijn werk als algemeen therapeut besloot ik me na deze persoonlijke ervaring te specialiseren in het begeleiden van vrouwen en hun partner na het verlies van hun baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Inge

Rouw- en verliesbegeleiding na zwangerschapsafbreking.

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van jouw baby maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten, zowel lichamelijk als mentaal. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige en moeilijke tijd begeleiden.

Het traject (van 5 sessies) wat ik aanbied is specifiek voor vrouwen die géén behoefte hebben aan een langdurige of intensieve behandeling maar wél op zoek zijn naar een toegankelijk en kortdurend traject. We bespreken thema’s die voor jou actueel zijn en waarin jij vastloopt. Ik geef je praktische opdrachten mee zodat je het proces thuis voort kunt zetten. Daarnaast vul ik de begeleiding (indien nodig) aan met fysieke oefeningen omdat zo’n groot verdriet vaak enorme impact heeft op je lichaam.

 

Hoe zou het voor je zijn als…

N

Je jouw gepieker de baas wordt en leert omgaan met zinloze waarom-vragen en irrationele schuldgevoelens? 

N

Jij beter om kunt gaan met je gevoelens. Verdriet zakt meer naar de achtergrond en overvalt je niet meer.

N

Je je gevoel niet meer hoeft uit te schakelen en niet alles meer rationeel hoeft te bekijken om te overleven.

€475,-

Begeleiding na zwangerschapsafbreking

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies. Je investering bedraagt €475,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €550,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Je krijgt…

1 : 1 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Verdiepende opdrachten en passende adviezen, aangeboden op werkbladen.

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien vraag je je af of begeleiding na het beëindigen van je zwangerschap iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van ongeveer 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

Ben jij op zoek naar laagdrempelige begeleiding na het beëindigen van een zeer gewenste zwangerschap?

Pin It on Pinterest