Samen rouwen na babyverlies

Verbonden blijven in dit enorme verdriet

Kwaliteit en deskundigheid

Naast therapeut (MSc.) gespecialiseerd in babyverlies ben ik opgeleid tot EFT relatietherapeut.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Begeleiding wordt in mogelijk deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jullie naar wat jullie nodig hebben en stem daar mijn begeleiding op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jullie te helpen.

Herkennen jullie dit?
E

Je houdt van elkaar en wilt elkaar het allerliefste steunen. Maar doordat je zelf zo intens verdrietig bent, lukt het vaak niet om er voor de ander te zijn.

E

Jullie behoeften liggen niet meer op een lijn. De een heeft behoefte aan seksualiteit en de ander wil vooral vast gehouden worden en praten.

E

De één pakt het leven weer op. Sport, werkt en praat weer over andere dingen. Terwijl de ander het liefst de deur niet uitkomt

E

Soms ben je bang dat jullie het samen niet redden. Het lijkt alsof jullie iets heel anders willen en nodig hebben om met het verlies van jullie baby om te gaan.

E

Jullie waren een sterk team maar na het verlies van jullie kindje lijken jullie steeds verder uit elkaar te groeien. Het voelt alsof je partner je niet kan steunen.

E

De één wil het liefst zo snel mogelijk weer zwanger zijn, terwijl de ander dat heel beangstigend vindt en daar nog niet aan toe is.

Wat doet rouw met je relatie?

Elke relatie kent tegenslag en uitdagingen maar als je samen een baby verliest dan kun je als stel behoorlijk uit balans raken. Je kunt merken dat jij en je partner heel verschillend met het verlies van jullie kindje omgaan. Hoe houd je oog voor elkaar? Hoe spreek je met elkaar als je het verlies zo anders beleeft? Wat als de moeilijkheden en twijfels soms onoverkomelijk lijken? Het is soms echt ingewikkeld om elkaar na dit verlies niet kwijt te raken.

Dit kortdurende traject is voor stellen waarbij relatieproblemen niet zo groot zijn. Het accent ligt op het samen rouwen. Stap voor stap werken jullie aan een sterkere verbinding en al na een klein aantal sessies komen jullie dichter tot elkaar. Emoties die horen bij het verlies worden besproken en ik ondersteun jullie om daar open en eerlijk met elkaar over te praten. Je leert je partner én jezelf veel beter kennen en begrijpen.

Inge Vogelaar

Net als jullie weten mijn partner en ik hoe het is om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap. Wij verloren ons dochtertje Mijs na ruim 5 maanden zwangerschap. In al die jaren dat we samen waren, kenden we nauwelijks tegenslag. We wisten dan ook niet goed hoe we met zo’n groot verdriet om moesten gaan.

In het ziekenhuis stelden zorgverleners meerdere malen voor dat er extra begeleiding was voor ons als ouders van een stilgeboren baby. Want waarschuwden zij, veel stellen gaan uit elkaar na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Beangstigend want zouden we naast ons kindje ook elkaar kwijtraken?

Gelukkig ging het bij ons goed en zijn we alleen maar dichter naar elkaar toe gegroeid. Alleen ging dat niet altijd zonder slag of stoot. In een relatie moet je altijd investeren en na zo’n groot verlies helemaal. Nu ondersteun ik ouders in een laagdrempelig en kortdurend traject zoals ik het destijds zelf graag had gehad.

Inge

 

relatietherapie eft

Samen rouwen na babyverlies

In mijn praktijk gebruik ik Emotionally Focused Therapy (EFT relatietherapie). EFT is goed onderzocht, blijkt effectief en heeft een hoog succespercentage. Deze methode (gebaseerd op de hechtingstheorie) helpt jullie om de onderlinge verbinding te herstellen of te verstevigen. Want ook volwassenen hebben een sterke behoefte aan een veilige verbinding. Zeker na een ingrijpende gebeurtenis. Mensen die veilig emotioneel verbonden zijn, zijn sterker, veerkrachtiger en herstellen sneller van lichamelijke en psychische klachten.

Het traject (van 3 sessies) wat ik aanbied is specifiek voor stellen die voor het verlies van hun baby geen relatieproblemen kenden. Het is voor stellen die géén behoefte hebben aan intensieve relatietherapie maar wél op zoek zijn naar een toegankelijk en kortdurend traject. We bespreken thema’s die voor jullie actueel zijn en waarin jullie vastlopen. Daarnaast geef ik jullie praktische opdrachten mee zodat jullie het proces thuis voort kunnen zetten.

Het maakt niet uit of jullie je kindje kort geleden zijn verloren of misschien al jaren geleden. 

Dit levert samen rouwen jullie op

 

N

Het contact met je partner verbetert waardoor jullie weer graag bij elkaar zijn en elkaar beter begrijpt.

N

De relatie tussen jou en je partner is verdiept. Je weet wat de ander nodig heeft. Rust en vertrouwen tussen jullie keert weer terug.

N

Je kunt het verdriet van de ander verdragen, zonder daar zelf onrustig of gespannen van te worden.

N

Jullie leven is veranderd door het verlies van jullie kindje maar dat betekent niet dat jullie het samen niet meer leuk kunnen hebben of niet meer gelukkig kunnen zijn met elkaar.

€160,-

Samen rouwen na babyverlies

1 sessie

(90 minuten)

De investering bedraagt €160,- inclusief BTW. Relatietherapie is helaas niet vrijgesteld van BTW. Vandaar dat het tarief hoger ligt dan bij individuele begeleiding. In enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars een deel van de kosten voor relatietherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €175,- inclusief BTW.

Bij het samen rouwen na babyverliestraject krijgen jullie…

1 : 2 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Gespreksoefeningen, leeswerk en opdrachten voor thuis.

Gedurende het traject mogen jullie me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar maatwerk.

Willen jullie vrijblijvend kennismaken?

Hulp zoeken is voor jullie wellicht, net als voor de meeste stellen, best een grote stap. Het kan zijn dat jullie twijfelen of mijn begeleiding bij jullie past of willen jullie de situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat kan! Ik bied altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek kunnen jullie mij vragen stellen. Ik denk mee en kijk ik of ik iets voor jullie kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plannen jullie binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jullie op.

 

aanbod Inge Vogelaar

Kom er samen sterker uit na het verlies van jullie baby!

 

Pin It on Pinterest