Wij en een baby erbij

Wij en een baby erbij is een relatietraining voor (aanstaande) ouders. Als er een baby komt of jullie zijn net ouders geworden betekent dat een grote verandering in jullie leven. Je hebt naast partner zijn een nieuwe rol gekregen, namelijk die van vader of moeder. Een rol waarin je van jezelf en van de ander verwachtingen hebt. Deze verwachtingen zijn vaak hoog gespannen en lopen niet altijd synchroon met elkaar. De overgang naar het ouderschap verloopt lang niet altijd soepel.

Dat komt door minder slaap, minder inkomen, minder intimiteit en seks en minder tijd voor jezelf en elkaar. Daarnaast hebben jullie te maken met meer uitgaven, meer verantwoordelijkheden, meer huishoudelijke taken en meer zorgen.

Partners drijven, als ze niet oppassen, steeds verder uit elkaar. Afwachten en niets doen is geen optie. Het maakt de problemen geleidelijk aan steeds groter. Mijn ervaring is dat relatietherapie voor veel stellen een te grote stap is en wellicht ook (nog) niet nodig. Toch is het belangrijk om op tijd in te grijpen en die kleine haarscheurtjes niet tot een breuk te laten ontwikkelen. 

Juist voor die stellen waarbij de weg wat hobbelig is of voor paren die zich goed willen voorbereiden op de toekomst met een baby heb ik deze laagdrempelige training ontwikkeld.

Geen roze wolk

Depressieve/ sombere gevoelens komen niet alleen bij vrouwen voor. Bij mannen kunnen ze net zo goed ontstaan. Vaak wat later dan bij vrouwen.  

Onderzoeken wijzen erop dat het effectiever is om beide partners te begeleiden. Zowel vrouwen als mannen waren gelukkiger in hun relatie en vertoonden minder signalen van depressiviteit. 

 

Voor wie?

  • (Aanstaande) ouders.
  • willen jullie je band versterken?
  • Partners die de overgang naar het ouderschap gemakkelijker willen maken.
  • Een stel waarbij zwanger zijn of ouderschap niet vanzelf gaat.
  • Partners die vol vertrouwen deze nieuwe levensfase in willen gaan.
  • Vastgelopen in jullie communicatie, wat leidt tot conflicten?
  • Een stel waarbij één van de ouders zich somber voelt, overgevoelig is of huilbuien heeft.
  • Op zoek naar een laagdrempelige relatietraining en willen jullie op korte termijn actief aan de slag?

Investeren in je relatie

Vaak wordt er flink uitgepakt als een kleintje zich aandiend. Een prachtige kinderkamer, de leukste babykleertjes, een geweldige kinderwagen en verdere baby uitzet worden aangeschaft. Kosten noch moeite worden gespaard. De meeste stellen gaan ervan uit dat de relatie wel goed zal blijven of zal versterken na de komst van een baby. Helaas is dit niet de realiteit.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van de relatie bij bijna iedereen naar beneden duikt binnen 4 jaar na de komst van een kindje. 1 op de 3 relaties eindigt zelfs nog voor het oudste kind naar de basisschool gaat. Dat zijn dramatische cijfers voor de periode die eigenlijk de meest bijzondere tijd van jullie leven had moeten zijn.

Bereid je goed voor en geef jezelf en elkaar de relatietraining voor (aanstaande) ouders cadeau. Jullie zullen hier niet alleen nu maar ook in de toekomst veel aan hebben. 

Mijn naam is Inge…

De afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met vrouwen bij wie zwanger zijn en het moederschap niet gaat zoals ze hadden verwacht of gehoopt. Als oefentherapeut Mensendieck heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van bekken(bodem)problematiek, hyperventilatie, angst,- en spanningsklachten. Ook gaf ik jarenlang zwangerschapscursussen individueel en in groepsverband.

Als Gestalttherapeut bied ik psychologische begeleiding aan voor (aanstaande) moeders met angsten, stress en somberheidsklachten. Daarnaast ben ik relatietherapeut voor stellen met jonge kinderen en specifiek opgeleid om vrouwen (en hun partner) te begeleiden die een kindje verloren tijdens de zwangerschap.

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon ook mijn roze wolk behoorlijk te donderen. Ik verloor mijn kindje na een zwangerschap van ruim 5 maanden. De zwangerschap die daarop volgde, kostte mij veel energie door angst en onzekerheid.

Binnen mijn vakgebied blijf ik me voortdurend bij,- en nascholen. Ik zit in intervisie en supervisiegroepen en ben ingeschreven in diverse kwaliteitsregisters en bij verschillende beroepsverenigingen.

 

Inge Vogelaar

App, bel of mail mij gerust!

Heb je vragen, wil je meer informatie of je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vul onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij

Inge Vogelaar MSc.

Gestaltpsychotherapie

Oefentherapie Mensendieck

Relatietherapie EFT

Miskraambegeleiding

Praktijkadressen

Cas Oorthuyskade 192

1087 BB Amsterdam

 

Drieboomlaan 164

1624 BR Hoorn

 

Telefoonnummer

06 50 96 94 22

 

E-mailadres

info@ingevogelaar.nl

 

Chat openen
Hallo,
Kan ik je ergens mee helpen?