Relatietherapie voor (aanstaande) ouders

Investeer in jullie liefde en gezin!

Relatieproblemen bij stellen met jonge kinderen komen veel voor. In de eerste jaren van het ouderschap komt een relatie vaak onder druk te staan. Jullie doen je best om alles zo goed mogelijk te doen. Maar tijd wordt opgeslokt door werk, zorg voor de kinderen en sociale contacten. Het lukt maar moeilijk om tijd vrij te maken voor elkaar. 

Stellen willen hun kinderen het beste geven maar vergeten dat een relatie waarin ze zich veilig en verbonden voelen hiervoor de basis is. Maar juist in deze nieuwe relatie met je partner ontstaan (vaak de eerste) barstjes. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle stellen een relatiedip doormaken na de geboorte van hun baby.

Het lijkt alsof vele (aanstaande) ouders ervan uitgaan dat hun liefdesrelatie vanzelfsprekend goed zal blijven. Óf zelfs zal verbeteren na de komst van een baby. De werkelijkheid is anders. Ruim 1/3 gaat uit elkaar nog voor hun eerste kind naar de basisschool gaat. 

Herkennen jullie dit?
N

Jullie hebben het idee dat een relatiedip erbij hoort en vanzelf wel overgaat.

N

Steeds vaker hebben jullie discussies die eindigen in ruzies of ijzige stiltes.

N

Jullie seksleven is niet meer wat het was.

N

De verwachting die jullie hadden van het (aanstaande) ouderschap komt niet overeen met de realiteit.

N

Waar is de ruimte voor leuke dingen?

N

Jullie raken langzaam van elkaar verwijderd.

Wat goed dat je hier bent!

Veel stellen ervaren een drempel om hulp te zoeken bij relatiestress. Uit schaamte willen ze hun problemen het liefst zelf oplossen, zonder hulp van een derde. Helaas werkt deze strategie meestal niet. Kleine irritaties monden steeds vaker uit in ruzies of ijzige stiltes en langzaam raak je verder van elkaar verwijderd. Stellen realiseren zich vaak niet dat ze met behulp van een therapeut, écht iets kunnen doen om weer verbinding met elkaar te voelen.

Deze begeleiding hoeft niet langdurig te zijn. Een beperkt aantal sessies kan al veel helderheid geven. Kies ervoor om tijdig te investeren in jullie relatie. Om jullie band met behulp van een therapeut te verbeteren en te versterken. Zo kun je een heleboel ellende voorkomen.

Emotionally Focused Therapy (EFT relatietherapie) kan handvatten bieden in elke fase van jullie relatie, ook preventief.

EFT Relatietherapie

relatietherapie eft

In mijn praktijk gebruik ik Emotionally Focused Therapy, ontwikkeld door Sue Johnson. EFT is goed onderzocht en blijkt een bewezen en effectieve vorm van relatietherapie. Het heeft een hoger succespercentage dan andere vormen van relatietherapie. Deze methode (gebaseerd op de hechtingstheorie) helpt jullie om de onderlinge verbinding te herstellen of te verstevigen. Want ook volwassenen hebben een sterke behoefte aan een veilige verbinding. Mensen die veilig emotioneel verbonden zijn, zijn sterker, veerkrachtiger en herstellen sneller van lichamelijke en psychische klachten.

Je niet verbonden voelen, activeert het gevaarcentrum in ons brein (vecht, vlucht, bevries). Hierdoor ontstaan terugkerende conflicten en verminderde aandacht voor elkaar. Negatieve patronen die een voorloper kunnen zijn van relatieproblemen. Maar hoe doorbreken jullie deze negatieve spiraal? Hoe zorg je samen weer voor een stabiele basis?

Ik hoop altijd dat stellen tijdig hulp inschakelen. Liefst voordat de situatie uit de hand dreigt te lopen.

Met verhelderende gesprekken, duidelijke stappenplannen en praktische oefeningen leren jullie…

Wat je van elkaar nodig hebt.

Negatieve patronen herkennen in jullie relatie.

Je eigen emotionele reacties herkennen en die van je partner.

Terugkerende conflicten stoppen.

Gesprekken voeren over jullie angsten en emoties.

Hoe jullie je band kunnen versterken of verdiepen.

Seksualiteit en intimiteit verbeteren.

Wat nodig is om jullie liefde levend te houden.

€150,-

Relatietherapie EFT

Enkele sessie

(90 minuten)

Meld jullie nu aan! De investering voor een enkele sessie bedraagt €150,- inclusief BTW. In enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars een deel van de kosten voor relatietherapie vanuit de aanvullende verzekering.

€650,-

Relatietherapie EFT

Traject

(5 x 60 minuten)

Meld jullie nu aan! De investering voor een traject bedraagt €650,- inclusief BTW. In enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars een deel van de kosten voor relatietherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Als jullie gedurende dit traject vragen hebben dan mogen jullie me altijd een berichtje sturen. Ik zal zo snel mogelijk antwoorden.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Hulp zoeken is voor jullie wellicht, net als voor de meeste stellen, best een grote stap. Het kan zijn dat jullie twijfelen of relatietherapie bij jullie past of willen jullie de situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat kan! Ik bied altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek kunnen jullie mij vragen stellen. Ik denk mee en kijk ik of ik iets voor jullie kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Voordat we kinderen hadden, hadden we eigenlijk nooit ruzie. Maar na de geboorte van onze zoon leek het steeds vaker voor te komen. Van vrienden hoorden we wat een relatietraining kon doen. De begeleiding bij Inge leek te zijn wat we zochten. We zagen in dat partners zijn écht iets anders is dan ouders zijn.”

Mirjam en Nils

“Het had heel anders af kunnen lopen als we geen begeleiding hadden gezocht. Ik was de eerste maanden na de geboorte van onze zoon wat somber, een nieuw gevoel voor mij. Ik dacht dat het wel over zou gaan maar dat gebeurde helaas niet. Job vond dat moeilijk om mee om te gaan en was steeds minder thuis. Zo kon het niet langer. Via via zijn we bij Inge terecht gekomen. Het was soms confronterend maar we zijn er zoveel sterker uitgekomen.”

Job en Pauline

“De grote verantwoordelijkheid over 3 kleine kinderen en een dosis slaapgebrek maakte mij angstig. Ik had mijn handen vol aan mijn gezin en mezelf. Gelukkig heeft Andreas hulp bij Inge gezocht. Ik heb individuele sessies gehad en we zijn een paar keer samen bij haar geweest. Ik voel me zoveel beter en dat is ook te merken in onze relatie.”

Isa

Veelgestelde vragen
Hebben wij recht op vergoeding?

In enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars een deel van de kosten voor relatietherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Vraag de mogelijkheden na bij je zorgverzekeraar of neem contact met mij op!

Wordt jouw begeleiding weleens vergoed door werkgevers?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor mijn behandelingen te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat de behandeling kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk heeft 2 locaties. In Amsterdam IJburg en in Hoorn. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen.

Relatietherapie is het mooiste cadeau dat je jezelf en je kinderen kan geven!

Pin It on Pinterest

Chat openen