Over mij

Sinds 2002 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck. Na de basisopleiding heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen met bekken(bodem)klachten tijdens en na de zwangerschap.
In die jaren heb ik vele groepen zwangeren begeleidt ter voorbereiding op hun bevalling.
Tijdens de terugkomavonden kwamen pas bevallen vrouwen geregeld naar me toe en vertelden me hoe zwaar ze het net verworven moederschap vonden en hoe ellendig en moe ze zich voelden. Maar ook het schuld- en schaamtegevoel wat daar dikwijls bij kwam kijken.
Ondertussen volgde ik al een aantal jaren de Gestaltpsychotherapie opleiding. De keuze om mijn scriptie over vrouwen die geen roze wolk ervaarde te schrijven was dan ook snel gemaakt. In 2008 studeerde ik af.

In 2010 werd ik zelf zwanger. Tot mijn grote verdriet verloor ik mijn eerste kindje na een zwangerschap van ruim 22 weken. In de jaren daarna zijn mijn dochter en zoon geboren en heb ik een miskraam gehad.

Ik ben nooit meer zorgeloos zwanger geweest en dat heeft impact op mij gehad. Vandaar dat ik mij, naast het begeleiden van vrouwen die de balans kwijt zijn in de periode na de geboorte van hun kindje. Ook ben gaan specialiseren op het gebied van verlies tijdens zwangerschap en rondom geboorte.

1
Welkom bij ingevogelaar.nl! Kan ik iets voor je betekenen? Neem gerust contact met me op.
Powered by