Miskraam en stilgeboorte

Een miskraam, stilgeboorte of een zwangerschap moeten afbreken. Zwangerschapsverlies is de grootste nachtmerrie van veel stellen die dolgraag kinderen willen.

Sinds de positieve zwangerschapstest, of misschien al daarvoor heb je dromen en fantasiegedachten gehad over de toekomst. Hoe je leven eruit zal zien als moeder en op wie je kindje zal lijken. In gedachten loop je al achter een kinderwagen en heb je al helemaal bedacht hoe je je werk gaat combineren met het gezinsleven. Dan slaat het noodlot toe. Het fantaseren over de toekomst wordt pijnlijk doorbroken. De gewenste zwangerschap loopt niet zoals je had gehoopt en je wereld stort in.

Rouwen na zwangerschapsverlies

Hoe rouw je om een kindje dat er maar zo kort was? De omgeving kan na een paar weken of zelfs dagen al voorbij gaan aan de voor jou zo verdrietige gebeurtenis. De buitenwereld kan je het gevoel geven dat je maar kort verdrietig mag zijn. Ondertussen voel jij je vermoeid, verdrietig, verslagen, onbegrepen en leeg. Soms kunnen deze gevoelens zo hevig zijn dat je nauwelijks kan functioneren in je dagelijks leven.

Nog steeds rust er een taboe op het verlies van een zwangerschap. Dat maakt dat vrouwen zich vaak eenzaam voelen na een miskraam of een stilgeboorte. Ze hebben het idee met niemand over hun verdriet te kunnen praten uit angst voor kwetsende opmerkingen, oordelen of ongevraagde adviezen.

Is de impact van jouw zwangerschapsverlies groot? Heb jij daar last van in je dagelijks leven en in het contact met anderen? Wil jij leren omgaan met je verdriet? Je weer evenwichtig voelen? Meer rust ervaren in je dagelijks leven en met vertrouwen naar jezelf en de toekomst kijken?

In mijn praktijk bied ik laagdrempelige zorg op maat aan. Graag leg ik je de mogelijkheden voor. Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor een gratis telefonische kennismaking. 

Voor wie?

Heb jij één of meerdere miskramen gehad? Is jouw kindje stilgeboren? Of heb jij je zwangerschap laten beeindigen om medische of persoonlijke gronden? Het is normaal dat er allerlei heftige gevoelens naar boven komen. Daarbij kan het zijn dat je vastloopt in je rouwproces. Misschien voel je je opstandig en boos? Word je overvallen door verdriet of schuldgevoel. Of heb je lichamelijk klachten? Dan kun je bij mij in de praktijk terecht. Het maakt niet uit of jouw verlies kort geleden is of al langer terug.

Hebben jullie het als stel moeilijk na het verlies van jullie kindje dan kunnen jullie ook samen komen. Je leest hierover meer onder het kopje relatieproblemen na verlies. 

Wie ben ik?

De afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met vrouwen tijdens zwangerschap en moeder worden. Vooral als deze periode niet loopt zoals verwacht en gehoopt. Daarbij hoort ook het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap. Ik ben specifiek opgeleid in het begeleiden van vrouwen na zwangerschapsverlies.

Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik verloor 2 kindjes. Mijn eerste kindje overleed na ruim 5 maanden zwangerschap en mijn derde zwangerschap eindigde met 9 weken.

Open chat
1
Neem gerust contact op!
Welkom bij ingevogelaar.nl! Kan ik iets voor je betekenen? Neem gerust contact met me op.