Geen roze wolk

 

1 op 1 begeleiding voor vrouwen die geen roze wolk ervaren in het moederschap.

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) heb ik ruime ervaring en sta ingeschreven bij RBCZ en het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandelingen worden deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Ben jij zwanger, of moeder geworden in het afgelopen jaar? Had je verwacht dat je volop zou kunnen genieten van deze periode? Ervaar jij geen roze wolk maar voel je je gespannen, angstig en onzeker? 

Zwanger zijn, bevallen en moeder worden zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie en bijzondere verandering. Maar ook een die intens en ingrijpend is. Als het allemaal anders gaat dan je had gedacht, kun je het moeilijk hebben in deze nieuwe levensfase.

Je doet zo je best om het allemaal zo goed mogelijk te doen: zwanger zijn, de zorg voor je kind(eren), je relatie, je werk, sporten, het contact met vrienden en familie. Toch heb jij het gevoel dat je de grip op je leven steeds meer kwijt raakt. Je wordt overspoeld door negatieve gevoelens en hebt het gevoel te falen in je nieuwe rol als moeder. 

Dit wil jij niet langer! Jij voelt dat het anders kan. Je wilt genieten van het moederschap en alle andere dingen in je leven! Alleen weet je niet hoe je dat voor elkaar krijgt.

geen roze wolk therapie en coaching
Herken je dit?
N

Je bent moeder geworden maar het "moedergevoel" ontbreekt.

Zo blij was je met deze zwangerschap en in je dromen zag je jezelf al zitten op een roze wolk. Helaas is de realiteit anders.

N

Dingen die je voorheen leuk vond, zijn dat nu ineens niet meer.

Een gevoel van somberheid, angst en onzekerheid is steeds aanwezig. Je mist het plezier in je leven. Zal dat ooit weer terugkomen?

N

Het moederschap is overweldigend.

Je ervaart het moederschap als overweldigend en daar heb je het moeilijk mee. Het neemt zoveel van je in beslag dat simpele taken ineens heel groot lijken.

N

Slaapproblemen, nu weet je wat dat met je doet!

Slapen gaat niet goed. Je slaapt te weinig en hebt moeite met in slaap vallen. Ook lig je wakker op momenten dat je eigenlijk zou moeten slapen.

N

Al dat gepieker vraagt veel van je.

Je kunt je gedachten niet meer stopzetten en blijft maar malen. Negatieve gedachten maken je somber en verdrietig. 

N

Ik ben geen goede moeder!

Je doet enorm je best om alles zo ‘goed’ mogelijk te doen: zwanger zijn, een leuke partner zijn, je werk, zorg voor de kinderen, aandacht voor vrienden en familie, sporten. Het is zoveel en het lukt je niet. Je hebt het gevoel te falen als moeder.

Geen roze wolk te bespeuren?

Ik zie veel (aanstaande) moeders die hun leven op de rit hebben. Vrouwen met een leuke baan, een stabiele relatie en een rijk sociaal leven. Ze kiezen er heel bewust voor om kinderen te krijgen. Daarbij hebben ze hoge verwachtingen van het moederschap. Maar vaak lukt het niet om hieraan te voldoen. Ze worstelen met perfectionisme, angsten en onzekerheden. 

Natuurlijk weten we dat er ook minder rooskleurige kanten zitten aan zwanger zijn, bevallen en het moederschap: slaaptekort, de impact op je lichaam en je relatie. Toch gaan we ervan uit dat het wel mee zal vallen. De meeste vrouwen houden er geen rekening mee dat het moederschap weleens (heel erg) kan tegenvallen en dat er geen roze wolk te bespeuren is.

Je kunt 2 dingen doen: 

Je kunt er nu voor kiezen om te blijven ploeteren. Hopen op betere tijden en wachten totdat het allemaal vanzelf overgaat. Maar dan verandert er niets. 

Of je neemt jezelf serieus, doorbreekt de cirkel en voorkomt verdere ellende. Zodat je kunt genieten van het moederschap en alle andere dingen in je leven!

Je schakelt nu misschien af en toe een oppas in en je partner doet wat meer in het huishouden, maar dat gaat het verschil niet maken. Daardoor voel je je misschien hooguit een paar dagen beter maar al snel ben je weer terug bij af. 

Op een gegeven moment is het tijd om écht voor jezelf te zorgen. Om een manier te vinden in balans te komen en te blijven. Juist in deze kwetsbare periode van je leven.

Wat goed dat je hier bent!

Hulp zoeken en toelaten is voor veel vrouwen moeilijk. Het idee dat bepaalde klachten en negatieve gevoelens er wel bij zullen horen, belemmert ze vaak in het zoeken van ondersteuning. Maar ook door gevoelens van schaamte blijven vrouwen vaak ploeteren in hun nieuwe leven als moeder. Jammer want je kunt écht iets doen om weer lekkerder in je vel te zitten. 

Worstel jij met hoge verwachtingen, perfectionisme en onzekerheden? Geloof me, je bent echt niet de enige! Niet iedereen die zwanger is of net een kindje heeft gekregen zit op een roze wolk. Deze ingrijpende periode kan je behoorlijk uit balans brengen.

Dat betekent niet dat je geen goede moeder bent of dat er iets mis met je is. Het geeft alleen aan dat je wat ondersteuning kunt gebruiken. De stap naar een psycholoog vinden veel vrouwen (te) groot en is ook niet altijd nodig. Laagdrempelige zorg in een kortdurend traject is meestal genoeg om er weer bovenop te komen. Maar als je niets doet en afwacht, worden klachten vaak erger met negatieve gevolgen voor je eigen gezondheid én die van je kindje.

 

In het ‘geen roze wolk’ traject ga je aan de slag met:

  • Het in kaart brengen van je leven. Samen kijken we naar allerlei situaties in jouw dagelijks leven. Hierbij gaan we niet graven in het verleden maar kijken naar jou huidige situatie.
  • Je balans herstellen.
  • Ontspanning en ademhaling
  • Anti piekerplan
  • Omgaan met angst en paniek
  • Aandacht voor je (ongeboren) baby.
  • de relatie met je partner.

Het traject is op jouw behoeften afgestemd. Geen standaard begeleiding maar maatwerk.

Hi, ik ben Inge!

Therapeut, miskraamcoach en moeder! Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die geen roze wolk ervaren tijdens de zwangerschap en in hun eerste jaren als moeder. 

Als bekkenoefentherapeut zag ik vaak zwangere vrouwen en moeders, veel van hen hadden het moeilijk als aanstaande of kersverse mama. Niet alleen vanwege lichamelijke klachten maar ook vanwege een gecompliceerde zwangerschap, een heftige bevalling of omdat ze het moederschap uitputtend vonden. Soms was er veel tegelijk gebeurd in hun leven en voelden ze zich gespannen. Of ze voelden zich niet begrepen door de mensen om hun heen. Kortom, het lukte ze niet om te genieten van zwanger zijn of het moederschap.

Gelukkig kun je écht iets doen om je weer beter te voelen en ik kan je daarbij helpen. Samen kijken we naar je lichamelijke, mentale en sociale situatie. Met waardevolle oefeningen, inzichtgevende gesprekken en praktische informatie leer jij stap voor stap hoe je de balans in je leven blijvend kunt herstellen. 

Inge Vogelaar

Geen roze wolk?

Dit levert mijn begeleiding je op.

Je hebt een realistisch beeld van het moederschap.

Je voelt je meer verbonden met je baby.

Je laat je niet langer leiden door angst en onzekerheid

Je krijgt weer grip op je leven en kunt genieten van deze bijzondere levensfase.

Je voelt je energiek en ervaart meer zelfvertrouwen.

€400,-

Geen roze wolk

Traject

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor het ‘geen roze wolk’ traject. Je investering bedraagt €400,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je somber, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien twijfel je nog of individuele begeleiding bij je past of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik. Daarom bied ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek denk ik met je mee en kijk ik of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Door veel veranderingen in mijn leven kreeg ik het op een dag zo benauwd dat ik naar de huisarts ben gegaan. Zij verwees mij door naar Inge. Het hielp mij om mijn verhaal te kunnen vertellen en dat er iemand luisterde zonder oordeel. Stapje voor stapje ging het beter met me. Inge leerde me adem- en ontspanningsoefeningen. Wat ik zo fijn vond was de combinatie van gesprekken en de oefeningen. Door de begeleiding die ik heb gehad kan ik nu echt genieten van het moederschap.

Ellen

“Tijdens mijn zwangerschap had ik last van angsten. Ik durfde er niet over te praten en hoopte dat ze vanzelf over zouden gaan. Dat gebeurde helaas niet. Een vriendin raadde mij aan naar Inge te gaan. Door met haar in gesprek te gaan en te begrijpen wat er aan de hand is werden mijn klachten snel minder. Had ik maar eerder geweten dat zij er was.”

Anna

“Twee kinderen kort na elkaar en een drukke baan. Ik wist even niet meer hoe ik alle ballen hoog moest houden. Door de gesprekken bij Inge leerde ik waar mijn prioriteiten liggen. Mijn man is ook een paar keer mee geweest. Dat was ook heel prettig. We begrijpen elkaar beter, irriaties zijn minder en als er een conflict ontstaat lossen we dat veel sneller weer op. Dank je wel voor je hulp Inge!”

Anneloes

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding van de zorgverzekeraar?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed. Jouw eigen risico wordt hierbij NIET aangesproken.

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

 

Wordt jouw begeleiding weleens vergoed door werkgevers?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor mijn behandelingen te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat de behandeling kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam IJburg. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen.

Is er een wachttijd?

Voor veel vrouwen is de stap om hulp in te schakelen best groot. Als je die stap eenmaal hebt genomen, vind ik het heel belangrijk dat je snel de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Ik houd dan ook altijd ruimte in mijn agenda voor nieuwe aanmeldingen.

Nadat je je hebt aangemeld neem ik zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

Wordt mijn partner ook betrokken bij de begeleiding?

De mogelijkheid is er om samen te komen. Dat kan eenmalig zijn of een gezamelijk traject. Uit onderzoeken blijkt dat betrokkenheid en ondersteuning van een partner enorm bijdraagt aan je herstel. Dus ik raad het aan om ook je partner een keer mee te nemen.

Is deze begeleiding iets voor mij?

Soms is het moeilijk om in te schatten of een bepaalde begeleiding bij jou past. Juist daarom kun je je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek. Je zet een afspraak in mijn agenda en ik bel je op het afgesproken tijdstip op. Je kunt je situatie aan mij voorleggen en kijken of er een klik is. Mochten we besluiten met elkaar verder te werken dan maken we op korte termijn een afspraak op de locatie van jouw voorkeur.

Hoe zit het met privacy en veiligheid?

Ik voldoe met mijn praktijk aan alle eisen rondom de privacy wetgeving.

Hoe werkt de aanmeldprocedure?

Je kunt me bellen, mailen of een bericht sturen voor het maken van een eerste afspraak. Mocht je eerst, gratis en vrijblijvend kennis met me willen maken dan kun je hier een afspraak inplannen. Ik neem dan contact met je op op het afgesproken tijdstip. Als we besluiten om met elkaar een volgende afspraak te maken dan plannen we die op korte termijn in.

Geen roze wolk? Meld je aan voor individuele begeleiding!

Pin It on Pinterest