Geen roze wolk?

Persoonlijke begeleiding in je nieuwe leven als moeder.

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) run ik al bijna 20 jaar mijn eigen praktijk.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandelingen worden in de meeste gevallen deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Herken je dit?
N

Jij ervaart geen roze wolk.

N

Je hebt het gevoel dat je de grip op je leven bent kwijt geraakt.

N

Het moederschap is helemaal niet wat je gehoopt had.

N

Er is veel veranderd in je leven de afgelopen tijd.

N

Je bent onzeker over het moederschap

N

Het is lastig voor je om het moederschap te combineren met je eigen (zakelijke) ambities.

Geen roze wolk

In de afgelopen jaren hielp ik vele vrouwen in de meest bijzondere periode van hun leven: zwanger zijn en moeder worden. Ik zag vrouwen die graag blij wilden zijn en wilden genieten van deze nieuwe levensfase. Toch hadden veel van hen het moeilijk en was de roze wolk ver te zoeken.

Ze hadden een zware bevalling gehad of het eerste jaar als moeder was uitputtend. Soms was er in hun leven veel veranderd: een nieuwe baan, het kopen van een huis, verbouwen, trouwen. Vaak leuke gebeurtenissen die veel impact bleken te hebben naast het (aanstaande) moederschap.

Voor sommigen viel zwanger zijn of het moederschap, zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak erg tegen. Deze periode was voor hen teleurstellend en heel anders dan ze vooraf hadden gedacht. Tegenstrijdige gevoelens en de druk die ze voelden om alles zo goed mogelijk te doen, bracht ze uit balans. En dat is niet zo gek.

Iedereen om je heen verwacht dat je geniet van deze bijzondere tijd en dat je gelukkig bent. Dat je na een heftige bevalling of na het krijgen van een miskraam je leven snel weer oppakt. Je kunt je hierdoor alleen, onzeker en verdrietig voelen.

Wat goed dat je hier bent!

Worstel jij met hoge verwachtingen, perfectionisme en onzekerheden? Geloof me, je bent echt niet de enige! Niet iedereen die zwanger is of net een kindje heeft gekregen zit op een roze wolk. Deze ingrijpende periode kan je behoorlijk uit balans brengen.

Dat betekent niet dat je geen goede moeder bent of dat er iets mis met je is. Het geeft alleen aan dat je wat ondersteuning kunt gebruiken. Deze hulp hoeft geen langdurig traject te zijn. Maar als je niets doet en afwacht, worden klachten vaak erger met negatieve gevolgen voor je eigen gezondheid én die van je kindje.

Hi, ik ben Inge!

Therapeut en moeder. Ik geef therapie en coaching aan vrouwen (en hun partner) die geen roze wolk ervaren tijdens zwanger zijn of in het moederschap. Je kunt bij mij terecht met angst en somberheidsklachten, (onverklaarbare) lichamelijke klachten, spanning voor de bevalling. Maar ook als je onzeker of teleurgesteld bent in je (nieuwe) leven als moeder.

Naast het begeleiden van vrouwen die de balans kwijt zijn geraakt in hun nieuwe leven mét een kindje, ondersteun ik ook vrouwen die hun leven moeten oppakken zónder een kindje. 

Inge Vogelaar

Geen roze wolk? Dit kun je verwachten van mijn begeleiding

Je hebt een realistisch beeld van het moederschap.

Je doet wat jou gelukkig maakt.

Je kunt jouw grenzen kunt aangeven

Je laat je niet langer leiden door angst en onzekerheid

Je krijgt weer grip op je leven en kunt genieten van deze bijzondere levensfase.

Je voelt je energiek en zelfverzekerd.

€130,- inclusief BTW

Geen roze wolk

Enkele sessie

(90 minuten)

Meld je nu aan voor een enkele sessie. Je investering bedraagt €130,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

€400,- inclusief BTW

Geen roze wolk

Traject

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een enkele sessie. Je investering bedraagt €400,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien twijfel je nog of individuele begeleiding bij je past of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik. Daarom bied ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek denk ik met je mee en kijk ik of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Door veel veranderingen in mijn leven kreeg ik het op een dag zo benauwd dat ik naar de huisarts ben gegaan. Zij verwees mij door naar Inge. Het hielp mij om mijn verhaal te kunnen vertellen en dat er iemand luisterde zonder oordeel. Stapje voor stapje ging het beter met me. Inge leerde me adem- en ontspanningsoefeningen. Wat ik zo fijn vond was de combinatie van gesprekken en de oefeningen. Door de begeleiding die ik heb gehad kan ik nu echt genieten van het moederschap.

Ellen

“Tijdens mijn zwangerschap had ik last van angsten. Ik durfde er niet over te praten en hoopte dat ze vanzelf over zouden gaan. Dat gebeurde helaas niet. Een vriendin raadde mij aan naar Inge te gaan. Door met haar in gesprek te gaan en te begrijpen wat er aan de hand is werden mijn klachten snel minder. Had ik maar eerder geweten dat zij er was.”

Anna

“Twee kinderen kort na elkaar en een drukke baan. Ik wist even niet meer hoe ik alle ballen hoog moest houden. Door de gesprekken bij Inge leerde ik waar mijn prioriteiten liggen. Mijn man is ook een paar keer mee geweest. Dat was ook heel prettig. We begrijpen elkaar beter, irriaties zijn minder en als er een conflict ontstaat lossen we dat veel sneller weer op. Dank je wel voor je hulp Inge!”

Anneloes

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed.

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

 

Wordt jouw begeleiding weleens vergoed door werkgevers?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor mijn behandelingen te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat de behandeling kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk heeft 2 locaties. In Amsterdam IJburg en in Hoorn. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen.

Geen roze wolk? Meld je aan voor individuele begeleiding!

Pin It on Pinterest

Chat openen