Geen roze wolk

Het moederschap of de weg ernaartoe kan gepaard gaan met stress, angst en onzekerheden. Je doet je best om alles zo goed mogelijk te doen: je zwangerschap, (voorbereiding op) je bevalling, zorg voor de kinderen, je werk, je relatie, je sociale contacten. Maar waar is de ruimte voor jezelf? Waar kun jij terecht met jouw struggles, tegenstrijdige gevoelens en de minder rooskleurige kanten van het (aanstaande) moederschap?

Deze periode gaat niet zoals je verwacht of gewenst had. Jij ervaart geen roze wolk omdat je… 

 • angstig en somber bent tijdens je zwangerschap.
 • last hebt van beangstigende gedachten over jezelf of je baby.
 • zwangerschap (lichamelijk of psychisch) moeizaam verloopt.
 • relatie niet lekker loopt sinds de komst van jullie kindje.
 • moeite hebt om alle ballen hoog te houden.
 • het gevoel hebt dat je faalt in je rol als moeder.
geen roze wolk

Ik help vrouwen tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in het moederschap de balans vinden zodat ze weer emotionele rust, energie en zelfvertrouwen ervaren in hun nieuwe leven als moeder.

Geen roze wolk

Worstel jij met hoge verwachtingen, perfectionisme en onzekerheden? Geloof me, je bent echt niet de enige! Niet iedereen die zwanger is of net een kindje heeft gekregen zit op een roze wolk. Deze ingrijpende periode kan je behoorlijk uit balans brengen. Dat betekent niet dat je geen goede moeder bent of dat er iets mis met je is. Het geeft alleen aan dat je wat ondersteuning kunt gebruiken. Deze hulp hoeft geen langdurig traject te zijn. Maar als je niets doet en afwacht, worden klachten vaak erger met negatieve gevolgen voor je eigen gezondheid en die van je kindje.

Is dit voor jou herkenbaar? Je…

 • voelt je onrustig, slaapt slecht en piekert veel.
 • vindt het lastig om het moederschap te combineren met je eigen (zakelijke) ambities.
 • bent onzeker over het (aanstaande) moederschap
 • bent bang dat deze nare gevoelens niet meer over gaan.
 • kunt moeilijk je grens aangeven.
 • hebt de neiging om alles zelf op te lossen.

Hoe fijn zou het zijn als jij…

 • een realistisch beeld hebt van het (aanstaande) moederschap.
 • doet wat jou gelukkig maakt.
 • jouw grenzen kunt aangeven.
 • je niet laat leiden door angst en onzekerheid
 • je energiek en zelfverzekerd voelt.
 • weer grip hebt op je leven en kunt genieten van deze bijzondere levensfase.

Impact op jullie relatie

Een kind krijgen zorgt voor een grote verandering in jullie leven. Samen zoek je naar een evenwicht. Dat valt niet altijd mee binnen de hectiek van een jong gezin. Na het krijgen van een kind zijn ouders minder tevreden over hun relatie. Hier wordt nauwelijks over gesproken, waardoor ouders denken de enigen te zijn bij wie de relatie onder druk komt te staan.

Kies de begeleiding die bij jou past!

Check hier of je recht hebt op vergoeding door de zorgverzekeraar.

Over Inge

Ik begon als oefentherapeut en zag met mijn specialisatie in bekkenoefentherapie veel zwangere vrouwen en pasgeboren moeders. Het viel mij op dat veel van hen geen roze wolk ervaarden. Het (aanstaande) moederschap ging heel anders dan ze hadden verwacht of gehoopt en daar hadden ze het moeilijk mee. Ze ervaarden gevoelens van schaamte, falen en onzekerheid. Ze bleven rondlopen met deze nare gevoelens. Terwijl je heel goed iets aan deze klachten kunt doen.

Inge Vogelaar, even voorstellen

“Door veel veranderingen in mijn leven kreeg ik het op een dag zo benauwd dat ik naar de huisarts ben gegaan. Zij verwees mij door naar Inge. Het hielp mij om mijn verhaal te kunnen vertellen en dat er iemand luisterde zonder oordeel. Stapje voor stapje ging het beter met me. Inge leerde me adem- en ontspanningsoefeningen. Wat ik zo fijn vond was de combinatie van gesprekken en de oefeningen. Door de begeleiding die ik heb gehad kan ik nu echt genieten van het moederschap.

Ellen

“Tijdens mijn zwangerschap had ik last van angsten. Ik durfde er niet over te praten en hoopte dat ze vanzelf over zouden gaan. Dat gebeurde helaas niet. Een vriendin raadde mij aan naar Inge te gaan. Door met haar in gesprek te gaan en te begrijpen wat er aan de hand is werden mijn klachten snel minder. Had ik maar eerder geweten dat zij er was.”

Anna

“Twee kinderen kort na elkaar en een drukke baan. Ik wist even niet meer hoe ik alle ballen hoog moest houden. Door de gesprekken bij Inge leerde ik waar mijn prioriteiten liggen. Mijn man is ook een paar keer mee geweest. Dat was ook heel prettig. We begrijpen elkaar beter, irriaties zijn minder en als er een conflict ontstaat lossen we dat veel sneller weer op. Dank je wel voor je hulp Inge!”

Anneloes

Inge Vogelaar MSc.

 

Oefentherapie Mensendieck
Gestaltpsychotherapie
Relatietherapie EFT
Miskraambegeleiding
06-50969422
info@ingevogelaar.nl
Cas Oorthuyskade 192
1087 BB Amsterdam
Drieboomlaan 164
1624 BR Hoorn
KVK: 37152584
RBCZ: 901131R
KP: 59904545293
AGB-code praktijk: 07036100
AGB-code therapeut: 07999090

 

Privacy beleid
Algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest

Chat openen