Bevalcursus in één dagdeel

Ben jij zwanger en op zoek naar een complete, kortdurende en intensieve cursus? Lees dan verder en kijk of mijn bevalcursus in één dagdeel bij jou past. De cursus is voor vrouwen die een bewuste keuze maken ter voorbereiding op hun aanstaande bevalling. Dat kan je eerste bevalling zijn maar ook een tweede of derde. De cursus wordt vaak gekozen door vrouwen die een opfrisser willen of als aanvulling op een cursus waarbij vooral fysieke training op de voorgrond staat (mom in balance en zwangerfit). Maar ook door zwangeren die liever niet in een groep deelnemen of vrouwen die last minute besluiten om tóch een cursus te willen volgen.

Inhoud van de bevalcursus

Na de cursus begrijp je wat er in je lichaam gebeurd (spanning en ontspanning). Daarnaast staan we stil bij alle fases van de bevalling, de ademhaling en leer je focussen. Omdat het een intensieve cursus is en je misschien niet alles kunt onthouden heb ik een werkboek gemaakt. Daarin staat een samenvatting van de bevalcursus in één dagdeel met allerlei praktische oefeningen, uitgebreide informatie en waardevolle tips. Je kunt alles nog eens rustig doornemen en vragen mag je me achteraf altijd per mail stellen. Het belangrijkste is dat je met een veilig gevoel en vol vertrouwen het meest bijzondere moment in je leven aangaat: de geboorte van je kindje.  

Belangrijk om te weten is dat deze cursus geen zwangerschapscursus is. Het is echt ter voorbereiding op de bevalling.

 

Voor wie?

  • Iedere zwangere vanaf 20 weken.
  • Voor vrouwen met lichamelijke klachten
  • Voor vrouwen met angst en stress klachten
  • Geplande keizersnede? Geen probleem dan krijg je een aangepaste versie
  • Heb je behoefte aan korte maar intensieve cursus?
  • Wil je je goed voorbereiden ook op de periode na de bevalling?

Toch meer tijd nodig?

De meeste vrouwen hebben aan deze cursus genoeg. Je krijgt oefeningen, praktische tips en waardevolle informatie. Mocht je desondanks toch meer tijd nodig hebben om je voor te bereiden op je aanstaande bevalling, dan is dat altijd mogelijk. Ik geef psychologische begeleiding aan vrouwen die angstig zijn tijdens de zwangerschap of die om wat voor reden dan ook geen roze wolk ervaren. 

Mijn naam is Inge…

De afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met vrouwen bij wie zwanger zijn en het moederschap niet gaat zoals ze hadden verwacht of gehoopt. Als oefentherapeut Mensendieck heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van bekken(bodem)problematiek, hyperventilatie, angst,- en spanningsklachten. Ook gaf ik jarenlang zwangerschapscursussen individueel en in groepsverband.

Als Gestalttherapeut bied ik psychologische begeleiding aan voor (aanstaande) moeders met angsten, stress en somberheidsklachten. Daarnaast ben ik relatietherapeut voor stellen met jonge kinderen en specifiek opgeleid om vrouwen (en hun partner) te begeleiden die een kindje verloren tijdens de zwangerschap.

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon ook mijn roze wolk behoorlijk te donderen. Ik verloor mijn kindje na een zwangerschap van ruim 5 maanden. De zwangerschap die daarop volgde, kostte mij veel energie door angst en onzekerheid.

Binnen mijn vakgebied blijf ik me voortdurend bij,- en nascholen. Ik zit in intervisie en supervisiegroepen en ben ingeschreven in diverse kwaliteitsregisters en bij verschillende beroepsverenigingen.

 

Inge Vogelaar

App, bel of mail mij gerust!

Heb je vragen, wil je meer informatie of je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vul onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij

Inge Vogelaar MSc.

Gestaltpsychotherapie

Oefentherapie Mensendieck

Relatietherapie EFT

Miskraambegeleiding

Praktijkadressen

Cas Oorthuyskade 192

1087 BB Amsterdam

 

Drieboomlaan 164

1624 BR Hoorn

 

Telefoonnummer

06 50 96 94 22

 

E-mailadres

info@ingevogelaar.nl

 

Chat openen
Hallo,
Kan ik je ergens mee helpen?