Begeleiding na babyverlies

Vind balans en veerkracht na het verlies van je kindje. 

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) voldoe ik aan alle kwaliteitseisen en run ik al bijna 20 jaar mijn eigen praktijk.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Begeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Jouw leven is volledig op z’n kop komen te staan. Je kunt nauwelijks bevatten waar je in terecht gekomen bent na het verlies van jouw baby. Er is zoveel gebeurd en je toekomst ziet er ineens helemaal anders uit.

Herken jij dat…

Vrienden en familie hoe lief ook, vaak net de verkeerde dingen tegen je zeggen. Uit kwetsende opmerkingen en goedbedoelde adviezen blijkt dat ze niet weten hoe je je écht voelt. 

Je niet meer kunt genieten van dingen waar je voorheen veel plezier in had. Je herkent jezelf soms niet meer.

Er een wervelstorm aan emoties op je af gekomen is. Het ene moment voel je je best goed. Het andere moment word je plotseling overvallen door tranen en verdriet. 

Je voelt je onbegrepen, vermoeid en piekert veel. Alle gevoelens en gedachten die je hebt kosten je bergen met energie.

Je niet weet hoe en óf je ooit weer gelukkig kunt worden. De toekomst zie je voor je als een gigantische berg. Je vraagt je af of je kracht, energie en vertrouwen genoeg hebt om die hoogte te beklimmen. 

Het begeleidingstraject zal ongeveer 4 maanden duren. In deze periode staan we stil bij datgene wat bij jou op de voorgrond staat. We doorlopen dus geen vaststaand programma. Ik stem mijn begeleiding af op wat past in jouw unieke situatie omdat rouwen voor elk persoon anders is.

Natuurlijk zijn er wel thema’s die veel vrouwen bezighouden. Want hoe rouw je om het verlies van je baby? Wat kun je doen tegen al dat gepieker? Hoe ga je om met pijnlijke opmerkingen en onbegrip van vrienden en familie? Hoe reageer je op zwangerschapsaankondigingen en babynieuws? En hoe kan het dat je zelfs je partner niet meer begrijpt? 

Stel je eens voor hoe het voor je zou zijn als
N

Je kunt omgaan met allerlei gevoelens en emoties zonder dat ze je blijven overspoelen.

N

Het contact met je vrienden en familie verbetert waardoor je ze weer graag ziet omdat je elkaar beter begrijpt.

N

De relatie tussen jou en je partner is verdiept. Je weet wat de ander nodig heeft en rust en vertrouwen tussen jullie keert weer terug.

Je hoeft dit écht niet alleen te doen. Het is helemaal niet vreemd om bij zo’n heftige gebeurtenis hulp te vragen. 

Toch is de stap om deskundige begeleiding in te schakelen voor jou misschien best groot. Daarom bied ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek kun jij mij al jouw vragen stellen. Ik denk met je mee en kijk ik of ik iets voor jou kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een afspraak om het begeleidingstraject te beginnen.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Na een hele verdrietige periode heb ik de afspraken bij Inge als heel fijn, vrij en persoonlijk ervaren. Ik kreeg begrip en ondersteuning waardoor ook weer inzicht en vertrouwen. Ik ben er dankzij de afspraken stabieler en sterker uit gekomen, dus kan dit zeker aanraden.”

Melanie Bovenkerk

moeder Aiden*

Inge heeft mij en mijn partner ontzettend goed geholpen in het verwerkingsproces van het verliezen van ons kindje. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en ik wist dat mijn verhaal veilig zou zijn. Het was zo waardevol om met haar te kunnen praten, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn woorden en gevoel moet filteren. Inge luistert, denkt mee, oordeelt niet en begrijpt.”

Serina

moeder Minne*

Persoonlijke begeleiding na babyverlies
E

Tijdens een uitgebreide intake kijken we waar jij in je dagelijks leven tegen aan loopt en wat jij nu nodig hebt. Samen kijken we met een brede blik naar jouw persoonlijke situatie. 

E

Het traject bestaat uit 1 intake en 7 individuele begeleidingssessies a 60 min en duurt ca. 4 maanden (afspraken vinden plaats op locatie in Amsterdam of online via beeldbellen)

E

Je krijgt oefeningen en opdrachten voor thuis passend bij jouw unieke situatie en rouwproces.

E

Als je gedurende het traject vastloopt of als je vragen hebt, kun je me altijd bereiken via Whatsapp of mail. 

E

De investering voor dit traject bedraagt €650,- incl. btw. Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt de begeleiding deels vergoed door de zorgverzekeraar. Het eigen risico wordt hierbij niet aangesproken.

Inge Vogelaar, begeleiding na babyverlies
Mijn naam is Inge

Net als jij weet ik hoe het is om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap. Ik verloor mijn dochtertje Mijs na ruim 5 maanden zwangerschap. Deze ervaring was zó onwerkelijk, als een slechte droom. Ik was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Het verbaasde me hoe weinig gespecialiseerde hulp en kennis er bestond voor ouders die een baby verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar als je je baby plotseling verliest, is er weinig professionele hulp waar je op kunt terug vallen.

Dat moet én kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na het verlies van hun baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed. In de meeste gevallen is dat €40,- per sessie. 

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

 

Wordt jouw begeleiding weleens vergoed door werkgevers?

Zeker, in veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor mijn behandelingen te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat de behandeling kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

Als het bedrag vergoed wordt door jouw werkgever heb je geen recht op vergoeding vanuit de zorgverzerkeraar.

Het bedrag voor het begeleidingstraject is excl. btw. 

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen. 

Meld je aan voor begeleiding na babyverlies!

Pin It on Pinterest