Babyverlies

Rouwen na het verlies van je baby

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) heb ik ruime ervaring en voldoe ik aan de eisen van het kwaliteitsregister.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Babyverliesbegeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Herken je dit?
E

Vrienden en familie hoe lief ook, zeggen vaak net de verkeerde dingen. Uit de kwetsende opmerkingen en goedbedoelde adviezen blijkt dat ze niet weten hoe je je écht voelt. 

E

Je voelt je onbegrepen, vermoeid en piekert veel. Alle intense gevoelens en eindeloze gedachten die je hebt, kosten je bergen met energie.

E

Je niet meer kunt genieten van dingen waar je voorheen veel plezier in had. Je herkent jezelf soms niet meer.

E

Je niet weet hoe en óf je ooit weer gelukkig kunt worden. De toekomst zie je voor je als een gigantische berg. Je vraagt je af of je kracht, energie en vertrouwen genoeg hebt om die hoogte te beklimmen. 

E

Er is een wervelstorm aan emoties op je af gekomen. Het ene moment voel je je best oké. Het andere moment word je plotseling overvallen door tranen en voel je je intens verdrietig. 

E

Het verdriet en de rouw om het verlies van je baby raakt alle aspecten van je leven. Je voelt je kapitein op een stuurloos schip, alsof je de controle volledig kwijt bent. Het is beangstigend om je zo machteloos te voelen.

Hoe rouw je na het verlies van baby?

Het verlies van je baby is waarschijnlijk het allerergste wat je in je hele leven zal overkomen. Een verlies dat met geen enkel ander verlies te vergelijken is. Je hebt niet of nauwelijks de kans gehad om elkaar te leren kennen en je moest alweer afscheid nemen. Het kan niet anders dan dat zo’n intens verdrietige ervaring je uit evenwicht heeft gebracht.

In het babyverliesbegeleidingstraject leer je de balans vinden tussen bezig zijn met je verdriet en het leven dat weer doorgaat. Je leert o.a. hoe rouwen werkt en welke manier van rouwen bij jou past. Je leert omgaan met alle wisselende emoties en eventuele fysieke klachten én hoe je daarmee om kunt gaan. Ook staan we stil bij onbegrip en pijnlijke opmerkingen vanuit je omgeving of confronterende situaties met zwangere vriendinnen en kraamvisites en hoe je daarop kunt reageren.

Kortom dit begeleidingstraject geeft je houvast in de grillige periode van verdriet en rouw na het verlies van jouw baby tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte.

Inge Vogelaar
Hi, ik ben Inge!

Net als jij weet ik hoe het is om een baby te verliezen. Ik verloor mijn dochtertje Mijs na ruim 5 maanden zwangerschap. Deze ervaring was zó onwerkelijk, als een slechte droom. Ik was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Het verbaasde me hoe weinig gespecialiseerde hulp en kennis er bestond voor ouders die een baby verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar als je je baby plotseling verliest, is er weinig professionele hulp waar je op kunt terug vallen.

Dat moet én kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na het verlies van hun baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Begeleiding bij babyverlies

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van jouw baby maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten, zowel lichamelijk als mentaal. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige en moeilijke tijd begeleiden.

Het traject (van 5 sessies) wat ik aanbied is specifiek voor vrouwen die géén behoefte hebben aan een langdurige of intensieve behandeling maar wél op zoek zijn naar een toegankelijk en kortdurend traject. We bespreken thema’s die voor jou actueel zijn en waarin jij vastloopt. Ik geef je praktische opdrachten mee zodat je het proces thuis voort kunt zetten. Daarnaast vul ik de begeleiding (indien nodig) aan met fysieke oefeningen omdat zo’n groot verdriet vaak enorme impact heeft op je lichaam.

Het maakt niet uit of jij jouw kindje kort geleden bent verloren of misschien al jaren geleden. 

Dit levert babyverliesbegeleiding jou op

N

Je leert beter omgaan met allerlei gevoelens en emoties. Verdriet overvalt je minder vaak. Je voelt je minder schuldig als je je gelukkig voelt en je kunt beter omgaan met slechte dagen en tegenslag.

N

Het contact met je vrienden en familie verbetert waardoor je ze weer graag ziet omdat je elkaar beter begrijpt. 

N

De relatie tussen jou en je partner is verdiept. Je kunt beter aangeven wat je nog hebt. Rust en vertrouwen in elkaar keert weer terug.

N

Je weet hoe rouwen werkt na het verlies van je baby en welke manier van rouwen bij jou past. 

N

Stap voor stap vind je de weg in je ‘nieuwe’ leven na het verlies van kindje en heb je soms zelfs weer energie om leuke dingen te doen. 

€450,-

Begeleiding bij babyverlies

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies babyverliesbegeleiding. Je investering bedraagt €450,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €525,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Bij het babyverlies begeleidingstraject krijg je…

1 : 1 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Verdiepende opdrachten en passende adviezen, aangeboden in een werkboek.

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien vraag je je af of mijn begeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van ongeveer 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Na een hele verdrietige periode heb ik de afspraken bij Inge als heel fijn, vrij en persoonlijk ervaren. Ik kreeg begrip en ondersteuning waardoor ook weer inzicht en vertrouwen. Ik ben er dankzij de afspraken stabieler en sterker uit gekomen, dus kan dit zeker aanraden.”

Melanie Bovenkerk

moeder Aiden*

“Door de gesprekken met Inge ben ik in gaan zien dat mijn verdriet er mocht zijn, heb ik meer mijn gevoel durven delen en heb ik mijzelf weer meer terug gevonden. Inge heeft een fijne warme, open houding waardoor het makkelijk is om met haar te praten. Doordat ze ook haar eigen ervaring deelt, voelde ik me minder alleen in het verdriet en gemis. De mogelijkheid van partnergesprekken was erg prettig, deze hebben ervoor gezorgd dat mijn vriend en ik elkaar weer beter gingen begrijpen.”

Yolanda de Boer

na het verlies van haar tweeling

Inge heeft mij en mijn partner ontzettend goed geholpen in het verwerkingsproces van het verliezen van ons kindje. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en ik wist dat mijn verhaal veilig zou zijn. Het was zo waardevol om met haar te kunnen praten, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn woorden en gevoel moet filteren. Inge luistert, denkt mee, oordeelt niet en begrijpt.”

Serina

na het verlies van haar baby

Weet dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Meld je aan voor babyverliesbegeleiding!

Pin It on Pinterest