Begeleiding na een miskraam of stilgeboorte

Een nieuwe balans vinden na het verlies van je kindje tijdens de zwangerschap.

Kwaliteit en deskundigheid

Therapeut (MSc.) en miskraamcoach met bijna 20 jaar ervaring in mijn eigen praktijk.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandelingen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Sinds de positieve zwangerschapstest of misschien al daarvoor heb je dromen en fantasiegedachten gehad over de toekomst. Hoe je leven eruit zal zien als moeder en op wie je kindje zal lijken. In gedachten loop je al achter een kinderwagen en heb je al bedacht hoe je je werk gaat combineren met je gezin. Maar dan slaat het noodlot toe. Het fantaseren over de toekomst wordt pijnlijk doorbroken. Jouw zwangerschap gaat niet zoals je had gehoopt en je wereld stort in.

Herken je dit?
N

Je voelt je onrustig, slaapt slecht en piekert veel.

N

Je bent bang dat deze nare gevoelens niet meer over gaan

N

Je hebt geen idee hoe je rouwt om het verlies van je kindje dat er maar zo kort was.

N

Het is moeilijk voor je om je grenzen aan te geven.

N

moet binnenkort weer aan het werk maar je weet niet wat je kunt verwachten.

N

Je vind dat je het alleen zou moeten kunnen redden.

N

Regelmatig word je overvallen door heftige emoties en dat kost je veel energie.

N

Je voelt je alleen in je verdriet en hebt het gevoel dat niemand je echt begrijpt.

N

Je bent angstig en onzeker als je aan de toekomst denkt.

Wat goed dat je hier bent!

Veel vrouwen maken een miskraam mee. Dat neemt niet weg dat de impact van het verlies van je kindje groot kan zijn. Misschien herken je gevoelens van onbegrip, verdriet en leegte. Deze emoties kunnen zo heftig zijn dat het soms moeilijk is om te functioneren zoals je voor het verlies deed. Ondertussen kan de buitenwereld je het gevoel geven dat je maar kort verdrietig mag zijn. Dat maakt het extra moeilijk om over jouw verdriet te spreken uit angst voor kwetsende opmerkingen, oordelen en ongevraagde adviezen.

Hi, ik ben Inge!

Therapeut, miskraamcoach en oprichter van Miskraamtranen. Sinds 2003 run ik mijn eigen praktijk voor oefentherapie – en later ook – psychotherapie en relatietherapie. In mijn praktijk begeleid ik vrouwen, en hun partner, bij wie zwanger zijn en het ouderschap niet gaat zoals verwacht en gehoopt. Vrouwen die het moeilijk hebben in deze nieuwe levensfase en geen roze wolk ervaren.

Helaas begon ook mijn roze wolk behoorlijk te donderen. Na ruim 22 weken verloor ik mijn eerste kindje en ik kreeg een miskraam na 9 weken zwangerschap.  Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die tijdens de zwangerschap een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen. 

Dat kon én moest anders! Ik volgde een opleiding tot miskraamcoach. Naast het begeleiden van vrouwen die de balans kwijt zijn geraakt in hun nieuwe leven mét een kindje, ondersteun ik nu ook vrouwen die hun leven moeten oppakken zónder een kindje. Je kunt bij mij terecht na het meemaken van één of meerdere miskramen, een stilgeboorte of na het beëindigen van een zwangerschap. Maar ook als er tijdens jouw zwangerschap (grote) zorgen zijn over de gezondheid van je kindje. 

Inge Vogelaar

Dit kun je verwachten van mijn begeleiding na een miskraam of stilgeboorte

Je leert hoe rouwen werkt.

Je laat je niet langer leiden door angst en onzekerheid

Je kunt jouw grenzen aangeven en doen wat jou gelukkig maakt.

Je voelt je energiek en zelfverzekerd.

je leven weer kunt oppakken zonder voorbij te gaan aan je verlies en verdriet.

met energie kunt genieten van je leven zowel op je werk als privé.

met vertrouwen in jezelf en in je lichaam naar de toekomst kunt kijken.

€400,-

Begeleiding na zwangerschapsverlies

Traject

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een enkele sessie. Je investering bedraagt €400,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Hulp zoeken is voor jou wellicht, net als voor de meeste vrouwen, best een grote stap. Het kan zijn dat je twijfelt of individuele begeleiding bij je past of je wil jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat kan! Ik bied altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek kun jij mij al jouw vragen stellen. Ik denk met je mee en kijk ik of ik iets voor jou kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

aanbod Inge Vogelaar

“Na een hele verdrietige periode heb ik de afspraken bij Inge als heel fijn, vrij en persoonlijk ervaren. Ik kreeg begrip en ondersteuning waardoor ook weer inzicht en vertrouwen. Ik ben er dankzij de afspraken stabieler en sterker uit gekomen, dus kan dit zeker aanraden.”

Melanie Bovenkerk

Inge heeft mij en mijn partner ontzettend goed geholpen in het verwerkingsproces van het verliezen van ons kindje. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en ik wist dat mijn verhaal veilig zou zijn. Het was zo waardevol om met haar te kunnen praten, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn woorden en gevoel moet filteren. Inge luistert, denkt mee, oordeelt niet en begrijpt.”

Serina

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed.

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

 

Wordt jouw begeleiding weleens vergoed door werkgevers?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor mijn behandelingen te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat de behandeling kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk heeft 2 locaties. In Amsterdam IJburg en in Hoorn. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen.

Meld je aan voor begeleiding na een miskraam of stilgeboorte!

Pin It on Pinterest

Chat openen