Ongerustheid en moederschap gaan hand in hand. Het is niet mogelijk een goede moeder te zijn zonder je zorgen te maken over het leven met je baby. Daarbij is het een enorme verantwoordelijkheid als je je realiseert hoe alle keuzes die je als moeder maakt invloed hebben op het leven van je kindje.

Je kan stellen dat ongerustheid een gezonde reactie is. Het zorgt ervoor dat je leert omgaan met het gevoel dat je af en toe de controle kwijt kan zijn.
Wanneer gaat zorgen maken over in overbezorgd zijn? Of is dat wat je voelt angst of paniek? Voor veel vrouwen best lastig om dit onderscheid te maken. Vooral als je het moeilijk vind om je te focussen op je gevoel of als je gevoelig bent voor angstklachten.

Bezorgd zijn mag dus best maar het is niet de bedoeling dat je zorgen het gevoel van plezier en genieten verstoren. Gaat je groter wordende ongerustheid over in angst? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Heb je iets aan deze angst tips?

• Misschien een inkoppertje maar zorg goed voor jezelf. ‘You deserve the BEST.’ Beweeg genoeg, Eet gezond, Slaap voldoende en neem Tijd voor jezelf!
• Natuurlijk maak je je af en toe zorgen over je baby en of je het goed doet als moeder. Dat is een heel normale reactie. Niets mis mee.
• De truc is om je angst te begrijpen en te verwachten dat dat gevoel je zo nu en dan zal bekruipen.
• Elk stapje dat je zet naar meer grip op je angst is geweldig.
• Elke mogelijkheid om te leren omgaan met je angst is er eentje, ook al is het maar een klein beetje. Het geeft je letterlijk lucht.
• Doe je ongerustheidscheck! Hoe hoog is je angst op dit moment op een 0-10 schaal.
• Zorg ervoor dat je een klein beetje zakt op de op de schaal. Dus bijv. van 8 naar 7.
• Wat kan je daarvoor doen? Doe iets waardoor jij ontspant, doe een ademhalingsoefening of zoek afleiding.

Meer hulp nodig?

Merk je dat deze angst tips niet genoeg voor je zijn en wat meer hulp nodig? Of heb je andere vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar jouw situatie.

 

Open chat
1
Neem gerust contact op!
Welkom bij ingevogelaar.nl! Kan ik iets voor je betekenen? Neem gerust contact met me op.